Medvědí piknik s Malou liškou v olomouckém parku

20.05.2013 22:13

Sobotní odpoledne tradičně patří pikniku – tedy v západnějších končinách našeho kontinentu. My, mládež z klubu přátel přírody Malá liška, se snažíme přinést trochu kultury a pohody i k nám na Moravu, a tak jsme si v sobotu 18. května udělali piknik vlastní. Každý na něj donesl kus něčeho dobrého, ať už buchtu či koláče od maminky nebo babičky, případně vlastnoručně upečené, nejrůznější sýry, šunky, salámy a jiné dobroty, zeleninka a ovoce taky byly, i chipsy a tyčinky se objevily, dokonce i pár špaget – to je ale jiné vyprávění. Ráno se ještě po obloze honily mraky, sem tam i sprchlo, ale ke třetí hodině se vyjasnilo, a i nám bylo jasné, že se piknik povede.

Sraz jsme měli na tržnici, pak jsme se přesunuli hned za ni do parku. K pikniku toho vlastně není moc potřeba, jen něco k jídlu, deka a dobrá společnost. Tu tvořili mládežníci z Velké Medvědice (aneb naší sekce pro mládež), Radek a Štěpánka jakožto organizátoři, Hynek slíbil přinést piknikový koš, ale nakonec se vymlouval, že se mu cestou rozbil, Lenočka přivedla syna, vnuka a vnučku, Macek s námi hrála všechny hry. Bylo nás patnáct, což je tak akorát na malé posezení s doprovodným programem.

 

My z klubu Malá liška ovšem na sezení moc zvyklí nejsme, proto po úvodním kole pojídání lahůdek jsme se začali bavit. Tradičně seznamovačka, pak pár pohádkových her o princezně a drakovi, soutěž o ceny v držení špagety – dva lidé musí mezi ukazováčky udržet co nejdéle špagetu. Vyhráli Seňa s Pájou a dostali trika z Pravěkého tábora a s motivem Kluka z Duhy. V další tradiční soutěži o tričko Move it! Projektu tentokrát šlo o hru cukr – káva - limonáda a o tričko se rozhodovalo mezi Plaváčkem a Kristou, o setinku těsně vyhrála Kristýna.

Odpoledne příjemně ubíhalo, z nedaleké kavárny Vesna hrál lehký jazz Suchého písničky a než se kdo nadál, bylo půl sedmé a pomalu čas se rozejít. Jídlo bylo snězeno, hry odehrány, ceny rozdány, každý z účastníků dostal na památku klíčenku z omezené série Move it!, kterých je na světě jen 300, rozloučili jsme se, a šli domů. Piknik se pomalu stává tradicí, a tak se už začínáme těšit na další.

Fotky z této akce jsou zde

Radek Hrachovec