Na konci října přijedou (ne)známí sousedé

14.09.2014 16:42

Na konci října k nám do Olomouce zavítá desítka členů naší partnerské skupiny Přátel přírody z jihoněmeckého Metzingenu. Rádi bychom jim společně s vámi ukázali zajímavosti našeho regionu a pomohli jim zase o trochu líp poznat, jak se na střední Moravě žije. Některé z hostů už známe, s jinými se rádi seznámíme. Budeme se domlouvat anglicky, německy, rukama, nohama, program bude tlumočen.

Za základnu, odkud budeme vyrážet za programem, jsme zvolili ekocentrum Sluňákov v Horce nad Moravou, kde je pro zájemce zajištěno i ubytování s polopenzí – klidně i jen na část akce. Proběhne i osvědčený Moravsko-švábský večer a další společný program. Někdy je třeba se předem přihlásit, jindy lze přijít jen tak. Jen namátkou: výlet do Hranického krasu - na hrad Helfštýn, do jeskyní a na nejhlubší propast na světě, výlet do kopců Hrubého Jeseníku, projekce současného německého filmu, ochutnávka v Litovelském pivovaru či vandrování městu nadosah.

Akce je vhodná pro dospělé všeho věku, děti v doprovodu dospělého. Můžete se zúčastnit třeba jen některých aktivit, které si vyberete. Pojďme na to!

Více zde: https://www.malaliska.cz/sousede/