Na výpravě do rakouských Alp jsme si užili turistiky, památek i zábavy

12.06.2019 16:39

Naše skupina o 12 účastnících výjezdu za krásou rakouských dvoutisícovek odcestovala v sobotu 1. června 2019 auty k našim jižním sousedům. Po příjezdu do Bad Kleinkirchheimu v Korutanech kde se ubytovala v penzionu Haus Anna. Následujícího dne se konala první túra, která směřovala k vrcholu Pfannock, ale kvůli nadměrnému množství sněhu na hřebeni jsme trasu upravili. Druhá túra vedla hřebenem od konečné stanice lanovky přes vrcholy Mallnock (2226 m n. m.), Klomnock (2331 m n. m.) a Falkert (2308 m n. m.), který jsme si iniciativně přidali nad rámec programu. Užili jsme si nádherných výhledů a překonali převýšení celkem 1943 m (v součtu nahoru i dolů). Pobyt v Bad Kleinkircheimu nám končil v úterý 4. června.

Tento den byly na programu památky - prohlídka hradu Hochosterwitz a městečka Gmund, kde nás zaujal opuštěný hrad a muzeum automobilů Porsche. K večeru jsme se ubytovali v Russbachu, vesnici nacházející se už v sousední rakouské spolkové zemi, v Salcbursku. Středu, předposlední den výpravy, jsme věnovali turistice nad jezerem Gosausee s výhledy na skalisté vrcholky Alp.

Všude jsme nebyli všichni, protože si někteří účastníci zvolili podle chuti a zdravotního stavu i kratší méně náročné túry.

Ve čtvrtek 6. června jsme se cestou zpět domů ještě zastavili na Orlím hnízdě (komplex bunkrů na Obersalzbergu) a prohlédli si klášter Melk v Dolním Rakousku.

Děkuji všem účastníkům za skvělou společnost. Bylo mi s vámi fajn, těším se na příště.

Jana Goláňová, spoluorganizátorka akce

Fotky ze zájezdu za rakouskými dvoutisícovkami si prohlédněte ZDE a video z vrcholu Klomnock (2331 m n. m.) máme TADY.