Náruživí čtenáři se sešli i v březnu

19.03.2012 08:56

V úterý 13. března se ve vinotéce U Barona Plášila opět konalo Posezení s knížkou. Doba začátku nebyla jednoznačná, takže kdo později přišel, zase později odešel. Jako někde v klubu. Uviděli jsme se rádi a už je patrné, že každý z nás je jiný - každý má svůj směr, kterým se zabývá. Například historie civilizace nebo historie lokální - Tajemná Olomouc (Antonín Schindler) nebo všechny knihy Milana Ticháka. Někdo zase preferuje knihy snové, popřípadě o uspořádání vesmíru a lidských duší v něm (Richard Bach - Nikdo není daleko, Mosty přes navždy). Jiný čtenář upozornil, že vztahy mezi ženami z Venuše a muži z Marsu nemusejí být zcela náhodné a nemusí to vždy dopadnout špatně (John Gray).

Potěšující bylo, že některým knížkařům nebylo lenivo si připravit a přečíst úryvky. To je totiž vždy nejlepší prezentace. Poslouchali jsme bez dechu. Kdo žádnou knihu nepředstavoval, aspoň k naší radosti třeba oznámil, že právě čte některou, kterou jsme zmiňovali na únorovém setkání. Zpětná vazba tedy funguje!

Zazněl také návrh, abychom vždy vyhlásili téma, okruh, o kterém bychom se příště bavili. Pochybuji, že by se to dobře dařilo, právě proto, že jsme každý dosti vyhraněný, jak už bylo řečeno. Z některého tématu by se mohl stát monolog. Ale ještě uvážíme, nikdy není pozdě.

Čtěte, přijďte, debatujte a poznáte lidi, lišky a svět!!! Tak.

Napsala teta Evička Sommerová

PS: Příští Setkání s knížkou se bude konat 10. dubna od 18:30 ve vinotéce U Barona Plášila, Litovelská 1, Olomouc