Nečekané ocenění pro olomoucké Přátele přírody

04.12.2020 18:08

Kongres Mezinárodních Přátel přírody (Naturefriends International), který se konal v sobotu 28. listopadu, končil nečekaným překvapením české delegace. V závěru jednání byla vyhlášena speciální cena pro tři aktivity, jež členské organizace NFI uspořádaly letos v září u příležitosti Mezinárodního dne Přátel přírody a zaujaly jimi porotu. Mezi oceněnými byla i úklidová akce olomouckých Přátel přírody, kteří v rámci kampaně Ukliďme Česko vyčistili břehy řeky Moravy protékající jejich městem.

"Vaše aktivita byla přesně to, co jsme očekávali od akcí k Mezinárodnímu dni Přátel přírody. Smysluplná aktivita ve prospěch životního prostředí, do které se společně zapojí členové místní skupiny i veřejnost. Myslím, že jste svou akci zorganizovali skvěle!" pochválila olomoucké Přátele přírody Andrea Lichteneckerová z vídeňské centrály jejich mezinárodní asociace.

Kromě aktivity Přátel přírody z olomoucké skupiny Malá liška si ocenění odnášejí i jejich francouzští a italští kolegové. Všechny tři organizace obdrží po pěti stech eur. Čestné uznání od poroty dostali ještě Přátelé přírody z Německa. 

#Naturefriends125Activities