O pozitivních vibracích barevného listí, aneb stop podzimnímu splínu

30.10.2013 21:08

"Pod nohama právě cinká to poztrácené listí..." zpíval kdysi folkový písničkář Wabi Daněk v písni Listopad. Letošní listopad aspoň u nás v Olomouci bude určitě právě takový. Já se na to moc těším, i když v předchozích letech jsem listopad rozhodně nevyhlížel a spíš jsem ho měl za takový plonkový měsíc, kdy se nic neděje.

Jenže před třemi lety jsme v našem městě rozjeli klub přátel přírody s názvem Malá liška a připojili se k lidem, kteří ve všech obydlených světadílech planety pod značkou Přátelé přírody (Naturefriends, Naturfreunde, Amis de la Nature) pro sebe a hlavně pro ostatní otevřené lidi připravují pestrou činnost zaměřenou na poznávání přírody v blízkém i vzdáleném okolí svého působiště a troufají si také fušovat do kultury. Mám radost a jsem hrdý na to, že ty tři roky byly naprosto napěchované nejrůznějšímu zážitky, z nichž o těch mocnějších se pořád mluví. Spousta lidí do toho spadla s námi - tu na chvilku, na delší chvíli nebo i zatím napořád. Vypadá to, že elán neztrácíme, spíš se více umíme učit za pochodu, umíme improvizovat a jsme také otevření novým nápadům a cestám. Takže ani na zoufání, že v listopadu se nic neděje, už není čas. A hlavně to není pravda.

Rád bych vás proto pozval na naše listopadové akce: hernu stolních her pro velké i malé hráče, výlet do lesů za Šternberkem a do unikátní expozice času, na setkání členů a příznivců ve Fox clubu, cestovatelský večer o Češích v Ugandě a na literární večer s "liščím tématem". Navíc pro naše členy je jedenáctý měsíc roku téměř posvátný. Naštěstí už ne kvůli Velké říjnové, ale kvůli výročí našeho klubu (28. 11. 2010). Proto se poslední listopadový den uskuteční volební valná hromada a také večírek. K tomu dostanou speciální info. A vy ostatní nesmutněte - pokud se vám s námi bude někde líbit, můžete se přidat do party a (nejen) juchat s námi taky. 

Listopadové akce pro lidi všech velikostí a rozměrů najdete tady »

Hynek Pečinka, t. č. předseda klubu