Od září máme nové doupě

15.09.2012 19:14

Nejen děti jsou na začátku září šťastné, že je potkalo něco nového, a sice nový školní rok. Taky my z klubu Malá liška máme důvod k radosti. Ve spolupráci se statutárním městem Olomoucí jsme dostali možnost pořádat své aktivity a scházet se v prostorách Klubu pro seniory na Javoříčské ulici. Je to naprosto strategické místo - mezi Drápalem, Moritzem a vazební věznicí, tedy v centru města. Dostanete se k nám jednoduše pěšky, přímo u klubu je zastávka tramvají č. 1, 4, 6 (Okresní soud) směrem do centra, na tržnici vám jede spousta autobusových linek a dál je to co by kamenem dohodil a zbytek došel.

 

V úterý 11. září proběhl v "našich" nových prostorách tradiční Posed, na němž se jednou měsíčně setkávají členové a příznivci našeho klubu. Ten byl nový nejen proto, že jsme přesídlili z restaurace Na Bazéně (kde na nás byli hodní) do klubu na Javoříčskou. Před časem se Evička Sommerová zmínila, že by si vzala pod palec zajišťování občerstvení na naše akce, což nyní poprvé ve spolupráci s Věrkou Zatloukalovou a Marcelou Moser uskutečnily. Na stole se tak objevily chleby s tvarůžky a s vejci, lahvové pivo, víno, káva, čaj a také krkoškrabky.

  

Tentokrát se téměř 15 účastníků domluvilo na zaměření akcí na říjen a někteří slíbili pomoc s organizováním. Marcelka Moser taky přečetla svůj plán na letní výjezd do rumunského Banátu, kde bychom navštívili české vesnice a dovezli jim české knížky. Měla to rozpracované hodně do detailu včetně toho, kde je ve vsi mobilní signál (samozřejmě u křížku, že...). Hynek proto slíbil, že akci hned zapojí do projektů Přátel přírody na rok 2013, na který budou žádat státní podporu.

No prostě napoprvé to v nových prostorách bylo moc fajn. Díky všem za super atmosféru a našim "hosteskám" za spokojenost v žaludku.

Hynek