Osmý Liškostřelecký turnaj: retrostřelnici letos doplnily opičky a balónky

24.08.2021 19:39

Ke stálicím v naší nabídce patří Liškostřelecký turnaj, který jsme letos 21. srpna uspořádali již poosmé, z toho počtvrté v areálu TJ Sokol Bělidla v Olomouci. Popáté se soutěžilo o putovní pohár ve střelbě ze vzduchovky. Letos si ho nečekaně odnesl jeden z hlavních pořadatelů akce Milan Hulík. Liščí kapsa neboli hod tenisákem do díry opět nejednoho soutěžícího potrápila, nakonec se v ní ve třech kolech hodů nejvíce zadařilo Jirkovi Bíčovi. V disciplíně lukostřelba měl nejlepší mušku Vojta Zatloukal a ve stolním tenise téměř již tradičně zvítězila Hela Piterková a znovu si odnesla domů putovní plaketku.

Loňskou novinku - retrostřelnici jsme letos rozšířili. Vystřelit se v ní totiž daly nejen papírové růže, ale i balónky a opičky na gumě, které tarší ročníky pamatují z pouťových střelnic. Nápad Hanky a Milana Hulíkových výtvarně zrealizovala Tonka Caleková, která si za to vysloužila další pouťovou atrakci, a to cukrovou vatu. Zejména opičky vyvolaly nefalšovanou vlnu nadšení napříč věkovými kategoriemi dvacítky zúčastněných. Od retrostřelnice nikdo s prázdnou neodešel. A kdo chtěl, mohl si závěrem akce vyzkoušet i střílení z foukaček, které zapůjčili Lenka a Tomáš Pospíšilovi. 

K tomu všemu střílení a zábavě zajišťoval osvědčené občerstvení v podobě grilovaných makrel, uzeniny a točeného piva Vojta Zatloukal, na kytaru hrál a taky zpíval Jirka Bíč. Když utichla všechna střelba, vydrželi jsme ještě někteří za zpěvu u kytary do téměř nočních hodin. To už nás ale tma, komáři a pokles teploty zahnali dovnitř do pavilonku.

Za pořadatele Hanka Hulíková

Výběr fotek z Liškostřeleckého turnaje najdete tady.

 

Vzduchovka    
1. místo Milan Hulík 42 b.
2. místo Jiří Bíč 36 b.
3. místo Dalibor Zálešák 34 b.

 

Lukostřelba    
1. místo Vojtěch Zatloukal 87 b.
2. místo Jiří Zatloukal 76 b.
3. místo Jiří Bíč 76 b.

 

Liščí kapsa    
1. místo Jiří Bíč 6 b.
2. místo Vojtěch Zatloukal 5 b.
3. místo Helena Piterková 5 b.