Plánovat letos fakt nejde. I předvánoční vycházka k našemu dubu byla ve znamení změn

20.12.2020 20:07

Letošní vycházka k „Dubu Přátel přírody“, v sobotu 19. prosince, byla ve znamení změn. Tou první jsem byla já jako organizátor místo Hynka, který onemocněl. Druhou změnou bylo, že vycházka, původně plánovaná z Hlušovic, musela kvůli změně jízdního řádu a výlukám začít ve Chválkovicích. Jen je třeba vyzvednout lidi na původním místě srazu, na hlavním nádraží, a vysvětlit, že místo vlakem do Hlušovic pojedeme busem MHD do Chválkovic. Ale pak už to šlo jako po másle.

Za sychravého počasí vyráží osm statečných. Cestou volá Petr Zatloukal, kde jsme, vysvětluji situaci a domlouváme setkání se u doubku. Jdeme kolem parní vodárny, přes můstek přejdeme Trusovický potok a už se pomalu blížíme k našemu doubku. K němu přicházíme už i s Petrem a Vojtou. Ozdobíme doubek vánočními ozdobami, ale nezapomněli jsme ani na ptáčky. Připíjíme na zdraví a na rok 2021, aby byl už konečně normální a mohli jsme se scházet bez omezení. Také jsme ochutnali vánoční cukroví, klobásku...

Nálada byla veselá, srdečná. Dále jsme měli pokračovat do Chomoutova, ale polní cesta byla neprůchozí kvůli velkému blátu. Všichni společně jdeme do Hlušovic k Šárce. Tady měli Petr s Vojtou pro nás přichystané malé občerstvení jako překvapení hned na začátek výletu, ale překvapili jsme je my, protože jsme vyráželi k dubu z Chválkovic a ne z Hlušovic. Když je to ale nachystané, nešlo jim to nechat. Posílení a s perníčky na cestu jdeme ještě k Vojtovi do Týnečka na kafíčko. Odtud už nás zavezl do Olomouce autobus.

Za půlden jsme ušli necelých 10 kilometrů. Dnes ale nebyla důležitá délka trasy, ale naopak blízkost a dobrá nálada těch, kteří vyrazili na naši předvánoční vycházku do hustého mrholení a podmračena, aby opět navštívili naše tradiční místo.

Helena Polášková

Výběr fotek z vycházky najdete zde.

 

PS: Přeji Vám všem krásné vánoční svátky, bohatého Ježíška. Do nového roku 2021 hodně zdravíčka, štěstí a ať se Vám krásně šlape při výšlapech po naši krásné vlasti i za hranicemi. A ať se každému splní jeho přání.

Mějte se krásně a těším se na další setkání s Vámi.