Pozvánka: Březnové Dostaveníčko na dálku

04.03.2021 21:18

Milé lišky, milí lišáci!

Situace kolem epidemie čínského koronaviru se pro nás zatím nevyvíjí dobře, a to ani v naší spolkové oblasti. Spolky jsme my, tedy založené na setkávání lidí a společném dělání věcí, teď v podstatě musejí stát. V nouzovém stavu máme od vlády uloženo "omezit na nezbytně nutnou míru kontakty s jinými osobami než se členy domácnosti" a "pobývat na veřejně přístupných místech nejvýše v počtu 2 osob, s výjimkou členů domácnosti", navíc je omezen pohyb za volnočasovým vyžitím jen na území obce, v níž žijeme. Snad nám tato opatření přinesou aspoň nějaké zlepšení. Aktuální opatření pohromadě a v lidské řeči: https://covid.gov.cz/

Za této situace nemůžeme pořádat ani neorganizovaná "Dostaveníčka", která jsme si užili v lednu v Radíkově a v únoru na Pohořanech. Ti z nás, kteří se chtějí setkat s ostatními členy aspoň nějak, můžou využít online Dostaveníčko na dálku - přes Internet na platformě GoogleMeet, která je tak jednoduchá, že jednodušší už být nemůže.

Kdy: Středa 10. března, 18.00 - 20.00
Kde: https://meet.google.com/nfc-nyji-jpb

Není potřeba instalovat žádný program, jen kliknout myší na odkaz. Ideální je prohlížeč Google Chrome, ale "jede to" na všech běžných prohlížečích. Možná bude potřeba povolit kameru a mikrofon. Buď se vám v adresní liště prohlížeče objeví dotaz, zda kameru a mikrofon povolit, nebo blokovat, nebo vpravo na konci adresní lišty sami zmáčknete ikonky kamery a mikrofonu, budou-li tam.

Další možnost, jak být v kontaktu, když se nemůžeme vidět osobně v počtu víc než dva: Můžete využít e-mailovou konferenci. Těm, kteří zapomněli, jen připomenu, že když napíšete na e-mailovou adresu malaliska_clenove@googlegroups.com, dostanou vaši zprávu všichni členové a můžou vám odpovědět. V seznamu jsou všichni naši aktuální členové. Když píšete na fox@malaliska.cz, dostanu vaši zprávu jen já.

Taky se snažím průběžně přidávat novinky na náš web https://www.malaliska.cz/. Víte třeba, že jsme byli teď nedávno v televizi? A na našem Facebooku https://www.facebook.com/malaliska.cz si zase připomínáme třeba akce v době před koronou. Máme bohatý archiv fotek, tak je na co vzpomínat.

Takže držte se, buďte zdraví! A těm, co jsou zrovna marod, přeju rychlé uzdravení do růžova. Zase se ozvu já, nebo někdo jiný z našeho vedení. :-)

Ahoj,
Hynek