Pozvánka pro členy: Sobota 13. února, Dostaveníčko na Pohořanech

08.02.2021 10:14

Milé lišky, milí lišáci!
Současná vládní proticovidová omezení nám stále ještě neumožňují pořádat naše organizované akce. Stále je povoleno vydávat se mimo obydlí pouze ve dvou, ve více jen tehdy, jsou-li to členové téže domácnosti. Nezakazuje nám to ale někde se spolu venku setkat.

Po prvním setkání v novém roce, kterého se v sobotu 23. 1. v Radíkově zúčastnilo téměř 20 našich členek a členů, je tu další příležitost. V sobotu 13. února můžete dorazit na Pohořanskou boudu na Pohořanech. Sraz tam bude v 10:10, výdejové okénko nabízející i teplé jídlo má bouda otevřeno už od 9:00 hod.

Dostat se do Pohořan můžete např. busem č. 307 z Olomouce (odjezd z nást. 5 autobusového nádraží v 9:25, z nást. D před hlavním vlakovým nádražím v 9:32), autem, po vlastních… Kdo přiletí, dostane speciální bonus. :-)

Zjistíme, jak nás doba covidová fyzicky i psychicky změnila, jak se máme, co děláme, co je u nás nového nebo starého. Dáme si spolu něco z nabídky boudy a po nějaké chvíli se rozejdeme do světa.

Kdo by chtěl hned zpátky domů, může odjet do Olomouce busem z Pohořan v 11:08. Nabízí se ale např. společná trasa do Radíkova k Chatě Pod Věží (6,2 km, cca 2 hodiny chůze – mapa). Chatu máme od posledně vyzkoušenou, mají okénko s jídlem a pitím a fajn turistickou atmosférou.

Z Radíkova lze pokračovat individuálně např. na Svatý Kopeček (+3 km) nebo přes Posluchov do Mariánského Údolí (+5 km). Nebo už z Pohořan na Jívovou, Domašov, do Šternberka – jak kdo chce.


Těšíme se na vás, těšte se na nás!
Hynek, Marta, Hanka a spol.

Foto: zivotnacestach.cz