Pozvánka: Slavnostní otevření Domu přírody Litovelského Pomoraví

24.08.2014 15:35

V sobotu 20. září bude slavnostně otevřen areál s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví rozkládající se okolo ekocentra Sluňákov v Horce nad Moravou. Přátelé přírody z klubu Malá liška budou u toho - pojedeme v 9:07 busem č. 20 od tržnice a stihneme tak první komentovanou prohlídku areálu.

Stavby a instalace Domu přírody vznikly s cílem podnítit návštěvníky ke smyslovému vnímání přírody a pomocí umění pomoci kultivovat vztah k přírodě Litovelského Pomoraví. Stavělo se podle návrhu Františka Skály (Zahrada živočichů a rostlin Litovelského Pomoraví) Miloše Šejna (Sluneční hora Snů), včetně zvonů Rudolfa Manouška, dále Miloslava Fekara (Lesní chrám a kouzelný les) a Marcela Hubáčka (Ohniště zlaté spirály). Více o jednotlivých stavbách si můžete přečíst zde.


Sedm bran k přírodě Litovelského Pomoraví aneb Otevření Domu přírody Litovelského Pomoraví
Program otevření Domu přírody Litovelského Pomoraví pro veřejnost

  • Komentované prohlídky areálu DPLP k autorským dílům F. Skály (Rajská zahrada), M. Fekara (Lesní chrám, Kouzelný les), M. Šejna (Sluneční hora), M. Hubáčka (Ohniště Zlaté spirály) za účasti autorů. Sraz účastníků u vchodu do Sluňákova v 10.00, 11.30, 13.00 a ve 14.30.
  • 10.30 Divadlo Tramtárie: Pohádka O pračlovíčkovi v sále.
  • 13.00 Premiéra filmu Litovelské Pomoraví (režie Miroslav Souček) .
  • 16.00 druhé promítání filmu spojeno s besedou o areálu DPLP s účastí Františka Skály, Miloše Šejna, Miloslava Fekara a Marcela Hubáčka a Projektil architektů.
  • 18.30 Koncert: Květy, Jarda Svoboda a Jana Kaplanová (Traband)
  • Výstava plakátů ve vstupní hale Suňákova. Představení nejlepších studentských prací Střední polytechnické školy Olomouc s námětem DPLP.
  • Cyklistům i pěším bude po dobu akce otevřeno Informační středisko CHKO Litovelské Pomoraví – Šargoun nedaleko Litovle s expozicí o včelařství a 3D filmem o Litovelském Pomoraví.