Právě vyšel červnový bulletin Přátelé přírody

11.06.2012 21:32

Předprázdninové dvojčíslo bulletinu Přátelé přírody přináší opět zajímavé čtení. Stáhněte si ho zde.

Hned v úvodu se dozvíte, že obnovitelné zdroje loni pokryly 10% spotřeby energie v Česku. Převzali jsme také článek našich německých partnerů komentující, jak před 20 lety probíhal první velký environmentální summit a jaké jsou jeho reálné výsledky dnes, kdy se chystá jeho opakování. Rozhovor s všestranným Honzou Zoňou obsahuje hodně hloubavé myšlenky. Tradiční náplní je zpravodajství z činnosti členů naší asociace. Účastnili jsme se také setkání platformy Zeleného kruhu, které navštívil i ministr životního prostředí. Proč pít vodu z vodovodu, se dozvíte ve druhé půlce bulletinu.

Blok od Mezinárodních Přátel přírody (NFI) je tentokrát bohatý: Aktuální pohled na evropskou politiku cestovního ruchu vám předá Christian Baumgartner v krátkém rozhovoru, očekávání před summitem Rio+20 střízlivě komentuje Manfred Pils a celý bulletin uzavírá nabídka účasti na semináři k mezinárodní kampani o vodních biotopech, na který NFI zvou představitele členských organizací Přátel přírody.

Další bulletin můžete očekávat kolem 10. srpna. Své příspěvky prosím zasílejte na adresu hynek@pratele-prirody.cz do 31. 7. 2012. 

Přejeme vám příjemné léto!

Zdroj: www.pratele-prirody.cz