Prázdniny 2018 s Malou liškou

11.07.2018 13:57

Léto budiž pochváleno! Slova klasika – básníka Fráni Šrámka mají hodně do sebe. Léto je čas barev a žhavého slunce, dozrávajících malin, luk provoněných posečeným senem, naplno znějících serenád cvrčků nebo jen čas pro příjemně vanoucí chladivý větřík.

Léto se vyznačuje svěžestí, je příjemné, rozmarné a poskytuje mnohé. Pojí se s ním půvaby a krásy přírody, ale také vzpomínky na prázdniny a nejedno dobrodružství. Je to čas stvořený pro posezení u praskajícího ohně, výlety, nová poznávání, dovolenou nebo pro obyčejné nicnedělání. Léto je plné báječných chvil volna a odpočinku, jedinečných zážitků, dní naplněných štěstím a kouzlem okamžiku. Léto, to je být všude tam, kde je hezky, kde člověk najde vnitřní klid a vyváženost, načerpá novou energii. (drze opsáno odsud)

 

Středa - neděle 4. - 8. července ZAHRANIČNÍ Sraz slovenských turistů: Malé Karpaty

Piešťany a okolí (SK) | na pět dnů do západních končin našich východních sousedů

Po několika lety se se 21 zájemci vrátíme na Slovensko, na dohled našich společných hranic. Připojíme se k 65. ročníku celoslovenského srazu Klubu slovenských turistů a zúčastníme se jimi připravených túr a doprovodného programu. Více zde...

 

Sobota 15. července PRO ČLENY Grilování na Zapletalově gruntu

Krčmaň | akce přesunuta na 15. září 2018

 

Čtvrtek 26. července POSED Makrela s kytarou

od 17.00 | Hostinec Na Hřišti, Slavonín (zastávka busu č. 17, 28 "Slavonín, Dům seniorů")

K létu patří posezení s přáteli na hospodské zahrádce s makrelou nebo něčím podobným v ruce. A pokud to lze ještě doplnit hudbou a zpěvem, je na hezký večer zaděláno! Přijďte za námi, nestyďte se! Zve Hynek Pečinka, hraje a zpívá nejen on, ale třeba i vy - máte-li chuť!

 

Sobota 4. srpna TURISTIKA Brněnská přehrada a hrad Veveří

Sraz 6.45 │ hlavní nádraží ČD Olomouc, vlevo v hale - odjezd v 7.06 hod.

Jednodenní turistický výlet s možností koupání. Z nádraží v Brně dojedeme "šalinou" č. 1 k Brněnské přehradě a vydáme se na 12km vycházku kolem "Pryglu" s nádhernými výhledy a také technickými památkami - např. památný Hitlerův pilíř, můžeme se také okoupat. Nakonec dojdeme ke slavnému přemyslovskému hradu Veveří a navštívíme také kostelík Nanebevzetí Panny Marie, ve kterém byl nalezen slavný obraz madony. Výlet vedou Jana Votroubková a Hanka Hulíková. Členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku do Brna a zpět.

 

Pátek - neděle 10. - 19. srpna ZAHRANIČNÍ Retezat - nejkrásnější rumunské hory

Cârnic (RO) | aktivní desetidenní poznávací turistický pobyt v západním Rumunsku

Ze stálé základnu místních Přátel přírodycse budeme vydávat do nejkrásnějších partií pohoří a přitom budeme chodit převážně nalehko jako poutníci s lehkým srdcem, jen s batůžkem na jeden den. Pomocí našeho minibusu pak objevíme historii a kulturu regionu Retezat. Více zde...
 

Úterý 14. srpna POSED Piknik v parku

17.00 | trávník za hudebním altánem ve Smetanových sadech

Zabalte svou oblíbenou buchtu, pomazánku na chlebíčky, klobásku nebo cokoliv jiného, co se hodí jako občerstvení na letní posezení v parku. Přijďte se pochlubit a doneste svou „specialitu“ ochutnat přátelům na náš piknik! Deky na sezení s sebou. Budeme tu od 17 hodin a uvidíme, jak dlouho vydržíme a kolik vzorků se sejde. Akci vedou Tonka Caleková a Hanka Hulíková, které se těší, s čím je překvapíte. V případě zimy či deště akce proběhne ve Fox clubu v Javoříčské ulici. 

 

Sobota 25. srpna PRO ČLENY Pátý Liškostřelecký turnaj

Pro velký úspěch v minulých letech opakujeme oblíbenou sportovně-kulturní akci. Na pátém ročníku Liškostřeleckého turnaje budeme střílet na body i jen tak - nejen ze vzduchovek, přislíbeny jsou i další zbraně a potřeby. Následovat bude posezení s dobrým jídlem a pitím, hudbou i zpěvem. 

Akce je pouze pro naše členy (resp. po domluvě pro další pozvané), kteří budou informováni e-mailem. Nejlépe se přihlásit k účasti dopředu. Zajišťují Helena Jandová, Iva Dvořáková a Hana Hulíková. Putovní trofej bude obhajovat loňský vítěz Dalibor Zálešák.

Už teď si stáhněte náš program na září - prosinec!