Prázdniny 2019 s Malou liškou

14.06.2019 16:50

Aktualizace 6. 8. 2019

Pestrý program pro vás máme i na prázdninové měsíce. Dostanete se s námi do přírody, a to hned ve dvou formách - na výlety, tedy méně náročné výšlapy s trasou do 15 km, i na turistiku - na náročnější trasy nad 20 km. Připravili jsme i cyklistický výjezd, posezení s piknikem v Rudolfově aleji i s makrelou v ruce u kytar. Jedeme také na tradiční zahraniční expedici a prázdniny uzavře Liškostřelecký turnaj, a to už pošesté.

 

Sobota 13. července CYKLOVÝLET Na Úsovsko za levandulí, památkami i koupáním

zrušeno

 

Čtvrtek 18. července MUZICÍROVÁNÍ Makrela s kytarou

od 17.00 | Hostinec Na Hřišti, Slavonín (zastávka busu č. 17, 28 "Slavonín, Dům seniorů")

K létu patří posezení s přáteli na hospodské zahrádce s makrelou nebo něčím podobným v ruce. A pokud to lze ještě doplnit hudbou a zpěvem, je na hezký večer zaděláno! Přijďte za námi, nestyďte se! Zve Hynek Pečinka, hraje a zpívá nejen on, ale třeba i vy - máte-li chuť!

 

Sobota 20. července TURISTIKA Kelčský Javorník a Sv. Hostýn

dvě krajinné dominanty střední Moravy

Sraz 7.15 │ vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.31 směr Hulín)

Z Podhradní Lhoty vyrazíme kolem zřícenin hradů Nový Šaumburk a Šaumburk přírodní rezervací na nejvyšší bod Hostýnských vrchů, rozhlednu Kelčský Javorník, skýtající díky své poloze velkolepý výhled do moravské krajiny. Pokračovat budeme přes turistickou chatu na Tesáku do poutního areálu na Hostýně. Délka trasy je 23 km, převýšení 850 m. Odjezd vlakem z Bystřice pod Hostýnem v 17.57, v Olomouci budeme v 18.50. Akci vede Marta P. Perůtková.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách. Cena jízdného max 190 Kč.

Přihlášky na akci na e-mail: marta.perutkova@gmail.com do 17. července včetně.

 

Víkend 27. - 28. července TURISTIKA Putování Rychlebskými horami

Dvoudenní výšlap do Rychlebských hor - Račí údolí, zámek Jánský Vrch a Borůvková hora
Odjezd bude 8.56 z Olomouce, vlakem pojedeme do Javorníka ve Slezsku, kde budeme kolem poledne. Z nádraží vyrazíme na zámek Jánský vrch, na oběd bude možnost dvou restaurací. Pak si projdeme Rychlebskou stezku, později se odebereme ke zřícenině hradu Rychleby, kde si postavíme stany a uděláme táborák. Celkem ujdeme do 10 km. Druhý den brzy ráno vyrazíme na hraniční Borůvkovou horu, kde je rozhledna. Dále půjdeme do Javorníku a pojedeme domů. Túra je téměř 23 km. Zpět v Olomouci budeme v 19 hodin.

Trasa v sobotu: https://mapy.cz/s/3tJGh, trasa v neděli: https://mapy.cz/s/3tJGq

S sebou: stan, spacák, karimatku, dobré boty, jídlo a pití na celý den. A zbytek, co každý potřebuje. S plnou polní se půjde dva dny, takže každé kilo navíc se počítá. Kapacita je omezena na 10 - 12 účastníků. Akci vede Jitka Kurfürstová. 

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách.
Přihlášky na akci na e-mail: apoloj@seznam.cz nejpozději do 21. července včetně.

 

 

Sobota 3. srpna CYKLOTURISTIKA Ze Staráku do Olmíku

Sraz 6.45 │ vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.09 směr Uh. Hradiště)

Vlakem i s koly přijedeme do Starého Města u Uherského Hradiště, odkud se vydáme podél Baťova kanálu a následně podél řeky Moravy přes Tlumačov do Kroměříže. Dále budeme pokračovat přes Chropyni a Tovačov do Olomouce. Trasa má asi 80 km, máme na ni celý den. Akci vedou Petr Zatloukal a Marcela Hoffmanová.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách. 

Přihlášky na akci na e-mail: pzp@email.cz do 27. července včetně.

 

Sobota 3. srpna VÝLET Na hrádek Špacírštejn

6.50 │vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.06 směr Prostějov)

Můžete začít na srazu výletníků v Olomouci, nebo přijít na prostějovské autobusové nádraží, odkud v 7.55 odjedeme do Lipové. Z Lipové půjdeme přes upolínové louky na hrádek Špacírštejn. Opečeme si něco z vlastních zásob a vydáme se zpět do Lipové. Po občerstvení U Muzikanta půjdeme směrem přes Seč na Stražisko. Na konci trasy budeme mít v nohách 15 km. Autobus ze Stražiska jede v 16.22, v Prostějově je 16.53 a vlak do Olomouce jede v 17.26. Akci vede Božena Böhmová.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť. Přihlášky na akci na e-mail: bozena.bohmova@npv.agel.cz do 31. července včetně.

 

Víkend 10. - 11. srpna TURISTIKA Putování na Sněžník a ještě dál

Dvoudenní turistické putování ze Starého Města pod Sněžníkem na Králický Sněžník, rozhlednu Klepáč a Stezku v oblacích na Dolní Moravě
Odjezd bude 8:56 z Olomouce, vlakem pojedeme až do Starého Města pod Sněžníkem. Z nádraží na Kralický Sněžník to je 10 km. Po dobytí vrcholu vyrazíme na rozhlednu Klepáč, kde rozděláme stany. Je to dalších 8 km. Druhý den brzy ráno vyrazíme směrem na Dolní Moravu, kde si vyšlápneme nebo vyjedeme na Stezku v oblacích, kde můžeme poobědvat. A pak vyrazíme dolů. Trasa toho dne je asi 12 km. V Olomouci budeme kolem 19. hodiny.
Sobotní trasa: https://mapy.cz/s/3tKf3, nedělní trasa: https://mapy.cz/s/3tKfM
S sebou: stan, spacák, karimatku, dobré boty, jídlo a pití na celý den. A zbytek, co každý potřebuje. S plnou polní se půjde dva dny, takže každé kilo navíc se počítá. Kapacita je omezená na 10 - 12 lidí. Akci vede Jitka Kurfürstová. 

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách.
Přihlášky na akci na e-mail: apoloj@seznam.cz nejpozději do 4. srpna včetně.
 

Úterý 13. srpna POSED Piknik v parku

17.00 | trávník za hudebním altánem ve Smetanových sadech

Přijďte se pochlubit nějakou svou kulinářskou specialitou za přáteli do parku! Opakujeme oblíbený piknik, na kterém očekáváme vaše jednohubky, muffiny, koláčky a jiné letní delikatesy. Nápadům se meze nekladou. Podložky či deky na sezení s sebou! Budeme tu od 17 hodin a uvidíme, jak dlouho vydržíme degustovat.

Akci vedou Hanka Hulíková a Tonka Caleková. V případě nepříznivého počasí (zima, déšť) piknik proběhne ve Fox clubu v Javoříčské ulici. 

 

Pá - ne 16. - 25. srpna ZAHRANIČNÍ Expedice Montenegro, Černá Hora

Autobusový zájezd do divokých hor a za památkami Balkánu. Více zde...

 

Sobota 24. srpna CYKLOVÝLET Na kole Drahanskou vrchovinou

Sraz 6.50 │vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.06 směr Prostějov)

Můžete začít na srazu výletníků v Olomouci, nebo přijet na prostějovské autobusové nádraží, odkud v 7.55 odjedeme cyklobusem do Protivanova. Na kolech pak pojedeme z Protivanova směrem na Skalky (meteostanice) a na Suchý (oběd), zpět jinou trasou lesy po úzkých asfaltových cestách do Repech. Ve zdejším penzionu bude čas na kávu, pivo, gril. Do Prostějova se dostaneme po 9 km bez šlapání, přes vojenský újezd lesy do Hamer, Soběsuk a Plumlova kolem přehrady podél Hloučely až na nádraží. Cestou je několik zahradních občerstvení. Celkem ujedeme asi 50 km mimo silnice pro auta. Akci vede Božena Böhmová.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť. Přihlášky na akci na e-mail: bozena.bohmova@npv.agel.cz do 21. srpna včetně.

 

Sobota 31. srpna PRO ČLENY A PŘÍZNIVCE VI. ročník Liškostřeleckého turnaje

14.00 | Areál TJ Sokol Bělidla, Táboritů 11

Oblíbená akce se soutěžní střelbou ze vzduchovek, s turnajem v ping-pongu a dalšími doplňkovými aktivitami. Členové a stálí příznivci obdrží v dostatečném předstihu pozvánku e-mailem. Akci vedou Hana Hulíková, Helena Jandová a Iva Dvořáková. Startovné 50 Kč.