Prázdniny 2021 s Malou liškou

20.06.2021 17:05

Červenec

 

Úterý 27. července :: POSED Setkání s pétanquem, aneb Hodíme si koulemi

17.00 | zahrádka restaurace Svijanský šenk, Krapkova 42, u tram. zastávky Výstaviště Flora

Kdykoli mezi 17. a 20. hodinou můžete dorazit na volné setkání olomouckých Přátel přírody pod pergolu restaurace Svijanský šenk.  Po loňském úspěchu opět nabízíme možnost zúčastnit se turnaje v nenáročné hře pétanque (17 - 19 hod.), k němuž hřiště i potřebné koule budou k dispozici. Organizuje Hanka Hulíková.

 

Srpen

 

Sobota 7. srpna :: TURISTIKA Potštátské skalní město

9.30 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku v 9.51 do Hranic na Moravě)

Z Hranic busem do Boňkova a odtud už pěšky po červené podél řeky Veličky do Potštátského skalního města a na zříceninu hradu Puchart. Výšlap zakončíme v Olšovci v krásném zatopeném lomu. Až tam je možnost občerstvení, proto s sebou svačinu a pití na celý den, podle počasí i plavky.

Trasa středně těžká, hůlky s sebou, cca 9 km. Návrat ve večerních hodinách.

Akci vedou Helena Jandová a Jiří Bíč. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Přihlaste se předem - nejpozději do 5. 8. včetně na helenajandova@seznam.cz. 

 

Úterý 10. srpna :: POSED Piknik v parku, Smetanovy sady

17.00 | trávník za hudebním altánem ve Smetanových sadech

K osvědčeným akcím se rádi vracíme a proto i letos pořádáme oblíbenou kulinářskou akci v parku. Přijďte se pochlubit s nějakou svou specialitou, která se hodí jako letní pohoštění mezi zelení. Deky či podložky na sezení s sebou. Budeme tu od 17 hodin a jsme zvědaví, kolik sladkých, slaných i tekutých vzorků se sejde tentokrát. Akci vedou Tonka Caleková a Hanka Hulíková.

 

Sobota 21. srpna :: PRO ČLENY A PŘÍZNIVCE Liškostřelecký turnaj - VIII. ročník

Ani toto léto nevynecháme stálici v naší nabídce a bude se opět střílet v areálu TJ Sokol Bělidla na již osmém ročníku Liškostřeleckého turnaje. Těšte se, loňský hit střelnice s papírovými růžemi dozná změn, ale samozřejmě budou k dispozici i další oblíbené discipliny, včetně turnaje ve stolním tenisu. Na zábavné sportovně-kulturní odpoledne budou členové a příznivci zavčas pozváni e-mailem.

 

Sobota 4. září :: CYKLOVÝLET Hranicko na kolech

POZOR, ZMĚNA TERMÍNU! Podrobnosti připravujeme.