Přece jen na běžky! Tuto sobotu, 29. ledna

25.01.2022 18:27

Milí běžkaři,

konečně se poměry se sněhem vylepšily a tak myslím, že by bylo vhodné vyrazit do stopy a nahradit výlet plánovaný a neuskutečněný hned po Novém roce.

Kdy? Už tuto sobotu 29.1.2022!!! Než to zase roztaje. 

Navrhuji tedy využít sněhové podmínky a upravené tratě a to v oblasti Červenohorského sedla, kde to mám osobně prověřené (teď Ne+Po).

Trasa: Červenohorského sedlo po modré značce směrem na Švýcárnu  (10 km). Trasa v neděli byla nádherně  upravená, mírná, široká a hladká pro všechny běžkové kategorie!!!!. Ti rychlejší lyžaři by mohli jet až na Švýcárnu, je možné trasu prodloužit až k Pradědu (časově už náročnější). Návrat kolem Výrovky přes Petrovku až do Koutů po cyklo-zelené značce.

Pro pomalejší lyžaře je možné zkrátit trasu - jet pouze po Výrovku (5.5 km) a odtud jet dolů na Petrovku a po cyklo-zelené trase až dolů do Kout nad Desnou. Trasa je široká, mírně se svažující, pohodlná, vede pořád dolů až dolů k mostu v Koutech n. D. (vedle je odbočka silnice na Dlouhé stráně). Je to báječné svezení. Na vlak je to odtud 30 min. pěšky na nádraží ČD.  

Spojení: Odjezd vlakem z Olomouce  8.33 hod. do Šumperka. Dále pak bus 10.05 hod. směr Jeseník (autobus. nádraží, stanoviště č. 3). Lze také dojet vlakem až do Kout nad Desnou a tam naproti restaurace 100 m od nádraží na zastávce počkat na náš bus směr Jeseník. Příjezd na ČHS cca v 11 hod. Myslím, že pro pěknou vyjížďku by to stačilo než vstávat moc brzy na dřívější spoj, protože předchozí bus ze Šumperka na Jeseník jede už v 8.05 hod. Dolů se sjíždí do Kout nad Desnou, dále vlakem do Olomouce. Odjezd přímého vlaku z Kout n. D. je každou hodinu (14.50 hod, 15.50 hod., 16.50 hod.) na Olomouc. 

Pokud se rozhodnete společně prozkoumat krásy Jeseníků na běžkách, přihlaste se na dvorakova.avi@seznam.cz do 27.1.2022 .  

Pozn.: Já budu nastupovat až v Šumperku  na autobusovém nádraží.

Podmínky pro účast: Jako vždy člen ML zdarma, nečlen 30 Kč.

 

Všechny Vás zdraví Iva Dvořáková, organizátorka akce

NA AKCI JE TŘEBA SE PŘIHLÁSIT DOPŘEDU. AKCI POŘÁDÁME PRO NAŠE ČLENY I VEŘEJNOST VŠECH VELIKOSTÍ. NA AKCI PROSÍM DODRŽUJTE PLATNÁ PROTICOVIDOVÁ OPATŘENÍ!