Přípravy na (Ne)známé sousedy jsou v plném proudu

13.02.2013 11:39

Na konci března za námi přijedou Přátelé přírody z Metzingenu v jižním Německu, kterým už většinou říkáme jednoduše "naši Němci". Na Olomoucku spolu strávíme týden kolem Velikonoc na akci s názvem (Ne)známí sousedé. Od středy 27. března do Velikonočního pondělí 1. dubna bude probíhat pestrý program složený z výletů do přírody, exkurzí, společných setkávání, večera v rodinách a také kultury. Ten už získává poslední podobu předtím, než bude "vypuštěn" na veřejnost.

Na podobě programu se také podíleli všichni, kdo dorazili v úterý 12. února do Fox clubu na Posed, každoměsíční pravidelné setkání členů a příznivců olomouckých Přátel přírody z klubu Malá liška. Sešlo se nás 13 a téměř každý měl dobrý nápad, který půjde zařadit do velikonoční společné akce, a když ne, tak do příštího setkání na Olomoucku. Spolupráce Přátel přírody z Olomouce a Metzingenu je totiž dlouhodobá, v současnosti probíhá již třetím rokem a dáváme jí ještě dlouhý život.

A co se bude během Velikonoc na Olomoucku dít? Tady je malá ochutnávka: (Ne)známí sousedé.pps (3 MB), podrobné propozice budou zanedlouho následovat a vy se budete moci přihlásit na jednotlivé programy, anebo rovnou na celou akci.

  

Akci (Ne)známí sousedé finančně podpořily Česko-německý fond budoucnosti statutární město Olomouc. Cílem spolupráce Malé lišky - klubu přátel přírody z Olomouce a Naturfreunde Metzingen je prohloubení vztahů a intenzivní poznávání regionu, v němž členové partnerské organizace žijí a pracují. Prostřednictvím společných setkávání se mohou členové obou spolků postupně blíže poznávat, vyměňovat si zkušenosti a názory, odbourávat případné předsudky a navazovat osobní a rodinné kontakty bez ohledu na státní, kulturní nebo sociální hranice.