První jarní neděle láká do Šternberka: na procházku lesem a poznání sousedů odjinud

12.03.2015 13:42

V neděli 22. března se olomoučtí Přátelé přírody z klubu Malá liška přesouvají do Šternberka, a vy můžete s nimi. V tomto městě v závětří hanácké metropole proběhnou právě o první jarní neděli dvě zajímavé akce. Dopoledne je to komentovaná procházka naučnou stezkou Prabába v lesích nad Šternberkem zakončená prohlídkou sklepení bývalého augustiniánského kláštera. Následovat bude beseda o Vietnamu a životě vietnamské komunity s Čechy v Česku doplněná o ochutnávku asijské kuchyně.

Dopolední vycházka vezme zájemce do lesů za Šternberk na trasu naučné stezky Prabába, vedoucí po úbočí několika kopců okolo města. Stezka není fyzicky náročná, bude to pro všechny příjemná vycházka s komentovanými zastaveními. Na závěr, už v centru města, navštívíme historické klášterní sklepy. Pozvánku si stáhněte zde.

Odpolední beseda v Bistru "Asia Menu Special" v centru města představí naše vietnamské sousedy. Jsou mezi námi a málo je známe, je okolo nich spousta klišé. Jak se jim žije s Čechy a v Česku? A chutná vietnamská kuchyně jinak, když si ji chystají pro sebe? Přijďte to zjistit na akci "Sousedé odjinud, aneb i cizinec je našinec", která proběhne v rámci Evropského akčního týdnu proti rasismu. Pozvánku si stáhněte zde.

Můžete se vydat z Olomouce, anebo se připojit až ve Šternberku. Tak či tak budete vítáni.