Seminář Přátel přírody naučil nebát se nového občanského práva

24.11.2013 19:28

Zhruba 20 účastníků si dobrovolně vybralo strávit sobotní odpoledne 23. listopadu nad informacemi o dopadu nového občanského zákoníku do života jejich občanských sdružení. Čtyřhodinový seminář pořádaný českými Přáteli přírody v Olomouci - ve Fox clubu na Javoříčské ulici, kde je doma místní klub Přátel přírody s názvem Malá liška vedl Hynek Pečinka. Účastníci získali docela jasnou představu o tom, co je po Novém roce čeká, na co si dát pozor a jak se na největší změnu za poslední dobu připravit.

Protože někteří byli zdaleka, zajistili jim Olomoučtí ubytování a byl tak čas po semináři chvíli posedět v Hanácké restauraci na Dolním náměstí. Tady se návštěvníci ze severních Čech horko těžko prokousávali hanácky psaným jídelníčkem, obdivovali rustikální prostředí s nástěnnými malbami s hanáckými motivy a společně s olomouckými hostiteli probrali aktuality a dobré tipy z činnosti svých skupin Přátel přírody.

Ve vzdělávacích akcích pro své členy i partnery z jiných neziskovek chtějí čeští Přátelé přírody pokračovat i v příštím roce. A nemusí to být jen podobné semináře, ale třeba kurzy základů šermu. Proč ne, že?