Spolu s Olomouckou sekcí jsme byli v pohybu

19.03.2012 21:03

Přesně v duchu sokolského hesla „Tužme se!“ se chovali členové a pracovníci neziskových organizací, kteří se objevili v pátek 16. března vpodvečer v Centru pohybu v olomoucké čtvrti Hodolany. Využili tak pozvání organizátorů z Olomoucké sekce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje. Centrum pohybu se nachází na zvláštním místě – v prostorném sklepení husitského kostela s vysokými stropy.

Večer zahájila Lenka Fasnerová z domácího Centra pohybu. Úvodem tříhodinového programu třicítka účastníků viděla na vlastní oči, co se všechno dá dělat na in line bruslích, když to člověk umí. O ukázku se postaral dorost z In-line klubu pod vedením Petra Coufala a Lenky Buchcárové. Pak už se všichni vrhli na cvičební náčiní – zaujaly hlavně krankcykly, ale bez zájmu nezůstaly ani trampolínky, flexibary (takové ty tyče), videosporty na XBoxu a možnost vyzkoušet si in-line brusle. V předsálí bylo také pro všechny (ne)sportovce připraveno občerstvení.

Večer v Centru pohybu, který proběhl za podpory Olomouckého kraje, byl v krátké době druhou akcí, na které se mohli setkat kolegové z olomouckých neziskovek. Nedávno jsme se sešli na bowlingu, další akce se plánují. Právě zde lze navázat kontakt a třeba i budoucí spolupráci organizací. Na této akci nás z klubu Malá liška bylo 13, slabá polovina všech účastníků. Jako Hujerových, jak poznamenali "závistiví" kolegové odjinud.

Fotky z akce jsou zde

Hynek Pečinka