Únor 2022 s Malou liškou

17.01.2022 17:47

K účasti na našich únorových akcích zveme všechny naše členky a členy a také veřejnost všeho věku a velikostí. Dopředu se hlásit je třeba JEN u označených akcí, jinak stačí přijít na sraz. Prosíme, pro vaši i naši bezpečnost dodržujte při účasti aktuálně platná vládní protiepidemická opatření pro hromadné akce a spolkovou činnost.

Sobota 5. února :: EXKURZE Chrudim - Athény východních Čech

Kvůli zdravotní indispozici organizátorů akce zrušena, proběhne v náhradním termínu, který se včas dozvíte.

 

Úterý 8. února :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Štěpánov

9.20 | sraz vlevo v hale hlavního vlak. nádraží Olomouc a společně půjdeme na bus (odjezd autobusu v 9.37 směr Uničov z nástupiště E)

Kratší výlety s názvem Úterní procházky jsou pro ty, kteří (už) nemusejí do práce. Na téhle projdeme Štěpánov, který známe jen jako zastávku vlaku nebo autobusu. Z busu vystoupíme na zastávce Novoveská a projdeme si celý Štěpánov, kde uvidíme tři kostely, smírčí kříže... a také zavzpomínáme na bývalou kolonii železárenských dělníků.

Návrat do Olomouce bude do 16 h, abychom se stačili připravit na Posed.

Akci vede Helena Polášková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.
 

Úterý 8. února :: POSED - setkání členů: Naše cestovatelské zážitky

18.00 | Nový Fox club (alias Klub pro seniory Pavelčákova 21), vstup z Uhelné ul. od restaurace Morgan

Únorové setkání našich členů, Posed, ozvláštníme o povídání a promítání o zážitcích cestovatelů z našich řad. Věra Zatloukalová  přiblíží nově otevřenou Dalimilovu rozhlednu nedaleko Králického Sněžníku, Alena Šnejdrlová nás vezme do Nízkých Tater a Hynek Pečinka uzavře několika vzpomínkami z cest po Skotsku. V klubu jsme od 18.00, promítat se začíná v 18.15 hod. Následuje volné posezení.

 

Sobota 12. února :: LIŠČÍ SPORTOVNÍ DEN, Věrovany

10.00 tělocvična TJ Sokol Věrovany

Jednoduchá doprava z Olomouce až na místo, kopec legrace při snažení se o amatérský sport, občerstvení, možná i kultura a pak stejně jednoduše zase zpět busem domů. Přihlášení předem do 9. února, podrobnosti v letáku. Zve sportovní referent Zdeněk Zbožínek.

 

 

Úterý 15. února :: HISTORICKÁ VYCHÁZKA Hříšní lidé města olomouckého

16.30 | sraz Václavské náměstí – před katedrálou sv. Václava („dóm“)

Navážeme na prosincové poznávání zšeřelých uliček centra Olomouce a opět s průvodcem Milošem Havrdou zabloudíme do dějin olomouckých zločinů, pobudů, vězení, čarodějnic a podobně.

Akci domluvila Lenka Pospíšilová. Účastnický příspěvek: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Úterý 22. února :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Šumperk, procházka Malou Vídní

8.40 | sraz vlevo v hale hl. vlak. nádraží Olomouc (odjezd vlaku 8.56, R 903 směr Šumperk)

Kratší výlety s názvem Úterní procházky jsou pro ty, kteří (už) nemusejí do práce. Na téhle si projdeme centrum Šumperka, navštívíme muzeum, a když budeme mít štěstí, podíváme se na město z ptačí perspektivy. Posedíme u kávičky nebo pivečka. Proč Malá Vídeň? V 19. století město bohatlo z textilního průmyslu a továrníci zvali pro výstavby svých domů a vil významné vídeňské architekty. Centrum Šumperka tak i po letech má vídeňský nádech.

Akci vede Helena Polášková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.
 

Čtvrtek 24. února :: KUCHAŘSKÝ WORKSHOP Ochutnávka bulharské kuchyně 2

Kvůli zdravotní indispozici organizátorů akce zrušena, proběhne v náhradním termínu, který se včas dozvíte.

 

Sobota 26. února :: MĚSTSKÁ HRA Město stříbrných ryb

8.00 | sraz vlevo v hale hl. vlak. nádraží Olomouc (odjezd vlaku 8.33 směr Červenka)

Městská hra je delší procházka v širším centru některého měst(ečk)a, na čerstvém vzduchu, při které jednotlivci, dvojice i menší týmy zjišťují odpovědi na úkoly týkající se historie a současnosti procházených míst. Poznají město z často netušených perspektiv, jinak než běžný turista. Tentokrát tomu tak bude v Litovli, městě, které má ve znaku dvě stříbrné ryby - kapra a štiku. Chcete se dozvědět proč? Zjistíte to s vedoucí akce Lenkou Lenočkou Pospíšilovou.

Přihlášení Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Přihlášení do 23. 2. včetně na e-mail lenocka@lutin.cz.