Únorové Deskohraní: tentokrát především zvířátkově

18.02.2013 09:08

V pátek 15. února jsme se jako každý měsíc sešli, abychom si zahráli naše oblíbené stolní hry, krátce "deskovky". Sešlo se nás celkem 16 a tak se stihlo prostřídat celkem dost her. Tentokrát vedly především zvířátkové hry. Nejprve jsme vytáhli Osadníky z Katanu. Co je na nich zvířátkového? No, když se vás někdo zeptá: „A tohleto je krokodýl?“ a drží v ruce kartičku s cestou.

Když dorazila další várka účastníků, vytáhli jsme jedinou nezvířátkovou hru, Královské rošády. I u téhle hry jsme se dobře bavili a tím, že jsme ji hráli pouze tři, sice nebyla tak náročná jako ve více hráčích, ale zato jsme ji stihli rychleji.

Mezitím totiž dorazili další a ti si vybrali Střelené kachny, dle mého názoru pěkně střelenou hru. Vzhledem k tomu, že Rošády i Kachny se dohrály přibližně stejně a celkem rychle, zbyl čas ještě na nějakou další hru. Samozřejmě jako první připadla v úvahu Bláznivá zoo. Hra, ve které můžete dělat z komára slona, myši žerou slony a nesmíte zapomenout si vzít ježka.

Poslední skupinka, která dorazila, když se začínala hrát Bláznivá zoo, si vybrala hru Evo. Tahle hra je oblíbená hlavně díky tomu, že kdo má nejdelší ocásek, ten začíná. A přestože se hráči dohodli na tom, že budou oddalovat konec hry, meteorit nakonec přece jen spadl a tím skončila éra dinosaurů.

No, myslím, že jsme toho stihli celkem dost, ale to není zdaleka vše, takže v pátek 8. března se na vás opět těším

Michal Štrajt