V září pomůžeme uklidit Česko a oslavíme tím 125 let hnutí Přátel přírody

02.09.2020 16:42

Ke kampani "Ukliďme svět, ukliďme Česko" se opět připojí i olomoučtí Přátelé přírody. Pro své členy a další dobrovolníky z řad veřejnosti zorganizují v sobotu 19. září 2020 procházku po trase "Městem podél řeky Moravy" spojenou s úklidem drobného odpadu, který cestou najdou.

"Podél Moravy projdeme město Olomouc od jihu k severozápadu. Začneme na Nových Sadech - na mostě u kojeneckého ústavu - a přes Šantovku, nové náplavky a Letnou budeme následovat řeku až ke klášteru Hradisko," zve předseda spolku, Hynek Pečinka. "Touto akcí se rovněž připojíme k Mezinárodnímu dni Přátel přírody, který připadá na toto datum, kdy celosvětové hnutí, jehož jsme součástí, slaví 125 let od svého vzniku."

 

Sobota 19. září UKLIĎME ČESKO! Městem podél řeky Moravy - procházka s úklidem

Sraz 10.00 | Olomouc - Nové Sady, most přes Moravu u kojeneckého ústavu (ul. U Dětského domova)

!!! PŘIHLÁŠENÍ DO 17. 9. NA E-MAILU FOX@MALALISKA.CZ !!!

Trasa je dlouhá 7,5 km, spolu s komentovanými zastaveními a časem na sběr odpadů nám zabere asi 4 hodiny času. Kudy půjdeme a co uvidíme – zde. 
S sebou velkou igelitovou tašku na odpadky, pracovní rukavice, dobré obutí a oblečení podle počasí. Akce je určena pro veřejnost všeho věku. Ukončení cca ve 14.00 u Klášterního Hradiska.

Fotka je z loňského úklidového dne, do nějž jsme se také zapojili.