Velikonoce s Němci "Winds of Change" krok za krokem

09.04.2012 20:19

V pondělí 9. dubna skončilo pět společných dní česko-německých Velikonoc na Olomoucku, které se konaly pod názvem "Winds of Change". Naši němečtí přátelé z Metzingenu sice odjíždějí až ve čtvrtek, ale zbytek pobytu už tráví na vlastní triko. Než vydáme kompletní závěrečnou zprávu o průběhu akce, si přečtěte, jak jsme o ní nepřetržitě informovali na Facebooku:

 

Čtvrtek 5. dubna

Naši němečtí přátelé pomocí navigace našli penzion Fojtství na Sv. Kopečku, dojeli o 5 minut dřív než naše posádka, po ubytování zvládli procházku ke katedrále a zpět a teď si buď užívají piva za euro, anebo už dadají po 800 km trvající cestě.

Pátek 6. dubna

V pátek dopoledne jsme po přijetí na radnici a pozdravu od náměstkyně primátora prošli Olomouc s průvodcem a zastavili se u nejvýznamnějších památek. Večer následovalo představení činnosti obou našich skupin v penzionu Fojtství. K tomu si zkoušeli drátkovat vajíčka. Je vidět, že akce lidi baví a že se lidi baví i mezi sebou napříč skupinami. V sobotu nás čeká Bouzov, Javoříčko a návštěva centra přírodního stavitelství Permalot.

Sobota 7. dubna

Velmi silná skupina našich členů početně převýšila tu 11člennou německou. V sobotu jsme společně vyrazili na Bouzovsko. Javoříčské jeskyně se návštěvě velmi líbily, tak bohatě zdobené jeskyně u nich nejsou. Asi polovina se nás vydala pěšky ke hradu Bouzovu, zatímco ostatní se vezli auty. Počasí bylo tak tak, pršelo až na hradě, ale to při prohlídce nevadí. Následovala návštěva centra přírodního stavitelství Permalot. Večer jsme se najedli z hanáckého a švábského stolu, vytáhli kytary a pořádně se poveselili. V neděli pokračujeme pěším výletem ze Sv. Kopečka do Sudet.

Neděle 8. dubna

Neděle byla hodně mrazivá a větrná. Proto jsme místo plánovaných 12 km krajinou Sudet kolem Sv. Kopečka zvládli jen asi 5 km, když jsme se v půli cesty zastavili na prohlídce dělostřeleckého obranného fortu v Radíkově. Večer jsme se opět sešli ve Fojtství a promítli si prezentaci Metzingenu, kam se chystáme na podzim, a program celé akce. Následovaly fotky z dosavadní spolupráce a kytary k tomu.

Pondělí 9. dubna

Na pondělní výlet do Oderských vrchů patrně pod vlivem včerejšího počasí dorazila hrstka pěti statečných Čechů, z našich německých kolegů se připojilo devět. V počtu 14 jsme odjeli do Potštátu a užili si slunný a teplý sváteční den na 12 km trase okolo města. Nevynechali jsme pověstný hostinec U Tlustého Jana se skvěle uleželým gulášem, skalní město ani zříceninu hrádku Puchart. Zítra můžete Metzingenské vidět na našem tradičním klubovém setkání Posed.