Září pro členy a příznivce: proběhl turnaj v minigolfu a plavba Ololodí

19.09.2022 20:31

Na září jsme naplánovali a taky úspěšně uspořádali dvě mimořádné akce určené pro naše členy a příznivce. Proběhl turnaj v minigolfu a pluli jsme na Ololodi vstříc divočině.

Na minigolf popáté. Asi popáté jsme letos v září uspořádali přátelský minigolfový turnaj v areálu klubu MGC Olomouc naproti Korunní pevnůstky v Olomouci. Do hry se v úterý 13. září zapojilo dvanáct hráčů, dalších několik členů a příznivců nás podporovalo od přilehlého občerstvení. Tentokrát jsme vyzkoušeli filcové hřiště GREENGOLF, které se ukázalo poněkud složitější hlavně v tom, že hrací pole byla větší, tudíž jsme museli vyvinout větší úsilí na dosáhnutí na mnohdy neposedné a až příliš pohyblivé míčky. A ti vzrůstem menší to měli o to složitější. Nakonec ve zdolávání šestnácti (dvě stanoviště byla v rekonstrukci) záludných jamek stejně jako vloni dosáhl nejmenšího počtu pokusů Vojta Zatloukal, druhý byl Jirka Bíč a třetí Věrka Paulíčková. Je tedy vidět, že tradice dodržujeme.

 

Na lodi Marie Terezie jsme se rozloučili s létem. Navzdory strašlivému počasí (od rána s přestávkami lilo jako z konve) jsme ve čtvrtek 15. září odpoledne vypluli po Moravě v počtu osmi + kapitán na lodi Marie Terezie směr Kožušanský jez ven z města Olomouce. Jen co jsme se dostali na vodu, přestalo pršet a občas na nás vysvitlo i slunko. Byl to zajímavý zážitek, zahlédli jsme několik ledňáčků, viděli jsme jejich hnízdiště i bobří příbytky, či další malé ptáky, plovoucí na hladině, které jsme nedokázali identifikovat. K dalším zajímavostem  patřil i závěrečný výhled na Svatý Kopeček kdesi v dáli. A dvakrát jsme se potkali s dračí lodí, která jela podstatně rychleji než ta naše. Akce tak beze zbytku splnila svůj cíl, jímž bylo rozloučení se s létem.  Všichni jsme byli nakonec  rádi, že s sebou máme teplejší oblečení, protože i z vody šel na nás chlad.

Zapsala Hanka Hulíková