Grilování na Zapletalově gruntu: Letní hokej, spousta dobrot a neskutečná pohoda

29.07.2014 15:37

Pařák, mastnota, prohra v soutěžích, starej barák, hlava na hlavě - zhodnotil by pesimista. Naštěstí se žádný na druhém ročníku Grilování na Zapletalově gruntu v Krčmani nevyskytoval. Stejně jako loni se v půli práznin, v sobotu 26. července, měli příležitost potkat členové našeho klubu a jeho příznivci, a ti by ho za takové názory rozhodně do party nevzali.

Možnost posedět spolu u grilovaných dobrot zručně vyráběných Jardou "Stojanem" Jiříkem, zapít je pivkem, vínkem i nealkem lehce chlazeným v bezedném sklípku, zapojit se do zahradního víceboje, zazpívat si u rytmických a melodických nástrojů, zatančit si přitom anebo se okoupat v chladivé vodě krčmaňské pískovny využila dvacítka veselých lidí a dva psi. Větší polovina využila pozvání přespat pod krovem 150 let starého hanáckého gruntu do nedělního rána a někteří pak koupání v pískovně ještě zopakovali a odjížděli až po čase vyhrazeném ve slušných rodinách pro oběd.

Novinkou byl letos víceboj. Jeho sedm disciplín tvořily pétanque, kroket, hod šipkami na terč, hod kroužkem na kolík, kuželky, lední hokej a fotbal - oboje ve stolním provedení. Absolutním vítězem po nervy drásajícím rozstřelu mezi čtveřicí výherců se stejným počtem bodů se stal Zdenda Šupina, který za to dostal prudce jedlou cenu. Kromě již očekávatelných hudebních hvězd vystoupil tentokrát i Peťa Gašpárek s akordeonem, s nímž přidal šťávu nejedné zásadní písni. A při nočních tancích pak upadly nejedny parohy.

Zkrátka, už se nám z grilování v půli prázdnin pomalu klube tradice. Příští rok proběhne zcela určitě, a už teď můžete přemýšlet, čím ho zase ozvláštnit.

Výběr fotek z akce je zde...