Duben, na Lišku pudem. Aneb co vás s námi čeká v dubnu...

27.03.2012 20:21

 

Duben, indiánský měsíc trávy, už je tu. Jaro už zahnalo zimu až tak, že ta se projevuje pouze v noci a nad ránem. Lidé podobně jako zvířata vylézají z brlohů a hledají co by. S námi je takových "co by" hned několik. Spíš je problém mezi všemi akcemi a jejich plánováním najít ještě volné místečko.
 
Nejprve si ale připomeňme březnové zážitky: O druhém březnovém čtvrtku proběhlo pravidelné setkání členů "Posed" ve vinotéce U Barona Plášila. Uskutečnilo se druhé setkání milovníků knih a čtení - více.  Proběhla předvelikonoční výtvarná dílna - více. Bluesový večer málem zbořil středověký sklep Citadely - více. 12 našich členů se účastnilo setkání olomouckých neziskovek v Centru pohybu - více. Za naší účasti proběhlo jednání Rady Přátel přírody ČR v Pardubicích - více. Naše mládež zrovna  absolvovala druhý víkend v rámci projektu Move It! (o projektu zde)
 
V dubnu se pak neztratíte, pokud nasajete tyto informace:
  • POSED MĚNÍ MÍSTO: Vyhovujeme námitkám účastníků minulých Posedů a měníme místo i čas. Posedy budou bývat druhé úterý v měsíci v salonku Nekuřácké restaurace na olomouckém bazéně. V dubnu se tedy sejdeme 10. 4. od 17 do 21 hodin právě tam.

  • SETKÁNÍ S KNÍŽKOU MĚNÍ TERMÍN: Proběhne ve čtvrtek 12. 4. od 18:30 opět ve vinotéce U Barona Plášila, Litovelská 1. Kryštof Richter a Eva Sommerová už se těší!

  • VELIKONOCE: V rámci návštěvy německých Přátel přírody na Olomoucku proběhne několik společných akcí: Přidejte se aspoň k jedné z nich, ať je vidět, že je nás tu hejno. V pátek 6. dubna dopolední prohlídka radnice a města s průvodcem, představení toho, co děláme my i Němci, pak večer v penzionu Fojtství na Sv. Kopečku. V sobotu, neděli a pondělí jsou v plánu jednodenní výlety (Bouzovsko a Javoříčko, Potštátské skalní město, Sudety kolem Olomouce), dále v sobotu 7. 4. Moravsko-švábský koštovací večer, v neděli 8. 4. večer s představením podzimní akce v Německu. Více  zde.

  • NEZISKOVÁ TRAMVAJ. Olomoucká sekce Unie neziskových organizací pro Vás připravila další akci „Nové UNO ve staré tramvaji“. Ve středu 11. dubna od 15 do 16 hodin objede Olomouc historická tramvaj, ve které se budou propagovat neziskové organizace a jejich aktivity. Budeme tam taky - Chcete-li se zúčastnit, ozvěte se Hynkovi na hynek@olomouc.cz

  • NATURA TOUR 2012: JARNÍ VÝJEZD NA ŠUMAVU proběhne na konci dubna, 27. 4. - 1. 5. Akci organizují Bety Tomanová, Libor Homola a Jana Grohmannová, počet míst není nafukovací, proto se hlaste hned. Propozice jsou ke stažení zde

Máte-li jakékoli dotazy, sem s nimi! Rádi vás zase někde uvidíme!

 

Za všechny organizátory našich akcí Hynek Pečinka